Κέικ καρότο

Υλικά
  • 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 225 γραμμάρια Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη καστανή ή μαύρη
  • 4 μέτρια αυγά
  • 200 γραμμάρια καρότα τριμμένα
  • Χυμός ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 120 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 70 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο τζίντζερ
  • Λίγο γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο Βιτάμ και αλεύρι (για τη φόρμα)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • Λίγο νερό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο Βιτάμ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τινάζουμε.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη και το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά τουλάχιστον, να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό και λίγο-λίγο το αλεύρι, που έχουμε ανακατέψει από πριν με το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και τα αρωματικά και σταματάμε το μίξερ.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα το τριμμένο καρότο, το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180°C.
  7. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα.
  8. Κοσκινίζουμε την άχνη σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χυμό και τη βανίλια.
  9. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα λείο αλλά παχύρευστο.
  10. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ και περιμένουμε να στεγνώσει καλά, πριν το κόψουμε.
2018-08-03T10:33:00+00:00