Κέικ φρούτων

Υλικά
  • 500 γραμμάρια αποξηραμένα φρούα (π.χ. σταφίδες, χουρμάδες, cranberries, σύκα ή μάνγκο)
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 300 ml ημιαποβουτηρωμένο γάλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
  • 5 γραμμάρια ανάμεικτα μπαχαρικά και κανέλα
  • 2 αυγά
  • 50 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (και επιπλέον για πασπάλισμα)
  • 200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C
  2. Κόβουμε τα μεγαλύτερα φρούτα σε μικρά κομμάτια (οι σταφίδες μπορούν να παραμείνουν ολόκληρες).
  3. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ, το γάλα, το μέλι και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας, μέχρι το Βιτάμ και το σιρόπι να έχουν λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά (δεν πρέπει να βράσει). Το αφήνουμε να κρυώσει, έως ότου να είναι χλιαρό.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, μια πρέζα αλάτι, τα μπαχαρικά και την κανέλα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα αυγά και το μείγμα φρούτων με το βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή ξύλινη κουτάλα).
  5. Γεμίζουμε το ταψί του κέικ με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 70-80 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μετά από 1 ώρα καλύπτουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο (για να μην πάρει πολύ χρώμα). Αφήνουμε το ψημένο κέικ στη φόρμα για 4 λεπτά και το βάζουμε σε μια σχάρα, για να κρυώσει.
  6. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα σε μια κατσαρόλα. Αλείφουμε τις πλευρές και την κορυφή του κέικ με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας.
  7. Χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να μαλακώσει. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε το κέικ σε 10 φέτες.
2018-07-23T14:31:47+00:00