use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ Φράουλας

Δες συνταγή για κέικ φράουλας και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ φράουλας

Υλικά

  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/3 ποτήρι γάλα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
  • 3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος (των 225 ml)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
  • 2/3 του ποτηριού ισχυρό γλυκό τσάι
  • Χυμός λεμονιού ή 25 ml αλκοόλ
  • Μερικές φράουλες
  • Κομματάκια σοκολάτας

      Εκτέλεση

      1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το κακάο. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα αυγά ξεχωριστά και, στη συνέχεια, το αλεύρι και το γάλα.
      2. Αλείφουμε τη φόρμα για το κέικ (με διάμετρο 24 εκατοστά) με Βιτάμ και αλευρώνουμε. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.
      3. Αφαιρούμε το ψημένο κέικ από τη φόρμα, το γυρίζουμε ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κρύο κέικ σε δύο μέρη.
      4. Χτυπάμε την μια συσκευασία κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε τις μισές φράουλες και κόβουμε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη με 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Μετά το φούσκωμα, τη θερμαίνουμε, μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη με τις μικτές φράουλες και, στη συνέχεια, τις αναμειγνύουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τις κομμένες φράουλες.
      5. Βάζουμε το ένα μέρος του κέικ στην φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με το μισό punch. Καλύπτουμε το κέικ με τη γέμιση, για να τοποθετήσουμε το δεύτερο μισό από πάνω του. Πασπαλίζουμε όλο το κέικ με το υπόλοιπο punch και το αφήνουμε στο ψυγείο, έτσι ώστε να δέσει η γέμιση.
      6. Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα. Χτυπάμε δύο συσκευασίες κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε τις πλευρές και την κορυφή του κέικ. Διακοσμούμε το κέικ με φράουλες, πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας και ροζέτες, τις οποίες φτιάχνουμε με το υπόλοιπο μείγμα με τη βοήθεια ενός κορνέ.