Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κέικ αμυγδάλου με γλάσο μαστίχας
Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
380 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
6 αυγά
100 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας λικέρ Αmaretto
2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι Βανιλέτα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
150 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου
100 γραμμάρια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα
20 ml νερό
3 κουταλιές της σούπας φιλέ αμυγδάλου (καβουρδισμένο ελαφρώς)
Εκτέλεση
Execution
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Για το γλάσο, τοποθετούμε το υποβρύχιο σε ένα μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει επάνω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (μπεν μαρί). Προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να ρευστοποιηθεί το μείγμα μας.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη και το Βιτάμ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ και το εσάνς πικραμύγδαλου.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη Βανιλέτα, και το μπέικινγκ πάουντερ.
Στο τέλος, ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ στο μείγμα.
Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 175°C.
Αφήνουμε το κέικ αμυγδάλου να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, γαρνίρουμε το κείκ με το γλάσο μαστίχας και ρίχνουμε από πάνω λίγο φιλέ αμυγδάλου.