Καστανόπιτα

Υλικά
  • 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1.250 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε κύβους
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο (για το άλλειμα των φύλλων)
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 βανίλιες
  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας ψιλό
  • 400 γραμμάρια έτοιμα βρασμένα κάστανα κομμένα σε κύβους μέτριους
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 350 γραμμάρια νερό
  • 1/2 λεμόνι φρέσκο
  • Χυμός λεμονιού (από 1 λεμόνι φρέσκο)
  • 2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου
Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου δέσει ελαφρά.
  2. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε τα αυγά με χαμηλή ροή. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τα κάστανα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και τοποθετούμε σταυρωτά τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε στρώση με Βιτάμ. Αδειάζουμε την κρέμα κάστανου και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.
  4. Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες στο ταψί, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  5. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  6. Περιχύνουμε το χλιαρό σιρόπι επάνω από την κρύα καστανόπιτα.
2018-07-10T11:06:58+00:00