Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
  • 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  4. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
  5. Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.
2018-07-10T10:40:22+00:00