Καρπουζόπιτα

Υλικά
  • 8 μέτριες φέτες καρπούζι
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια σουσάμι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τη φλούδα του. Βγάζουμε από κάθε φέτα τους μαύρους σπόρους.
  2. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε καλά, για να βγει ο χυμός του καρπουζιού.
  3. Λιώνουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μισό μέλι και όλη τη στυμμένη ψίχα του καρπουζιού, μέχρι να γίνει μια ζύμη, ούτε πολύ ρευστή, ούτε πολύ σφιχτή.
  4. Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ και πασπαλίζουμε τον πάτο του με σουσάμι, έως ότου τον καλύψει καλά.
  5. Στρώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού σε πάχος 2 εκ. και πασπαλίζουμε ξανά με το σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  7. Όταν ψηθεί και ροδίσει, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
2018-07-10T10:38:40+00:00