Καρδιές αμυγδάλου

Υλικά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • Ολόκληρα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
  • Σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε ζύμη λεία και ομοιογενή. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα περίπου.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστών και την κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε τις καρδιές σε λαμαρίνα και μπήγουμε στην κάθε μία από μισό αμύγδαλο. Τις ψήνουμε 15-20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Αν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις καρδιές, όταν κρυώσουν, σε λιωμένη κουβερτούρα.
2018-07-26T11:51:17+00:00