Cupcakes

Υλικά
    Υλικά για τη ζύμη
  • 140 γραμμάρια Βιτάμ με γιαούρτι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Βιτάμ κλασικό, Βιτάμ soft, Βιτάμ light ή Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αυγδάλου)
  • 80 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμλαρια κόρν φλάουρ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 160 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Επιπλέον υλικά για τη διακόσμηση
  • Ζαχαρόπαστα
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κόρν-φλάουερ, το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και, εναλλάξ, προσθέτουμε το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι.
  5. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα, μοιράζουμε σε 16 μεγάλα χάρτινα φορμάκια ή στο ειδικό ταψάκι για cupcakes, αφού έχουμε πρώτα καλύψει κάθε θήκη με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε τα cupcakes για 20 περίπου λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  7. Για να διακοσμήσουμε τα cupcakes, χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια.
  8. Διακοσμούμε τα cupcakes, κολλώντας τα σχέδια με ζαχαρόνερο.
2018-07-20T14:06:41+00:00