Κανελάτα σιροπιαστά μπισκοτάκια

Υλικά
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 1 1/2 ποτήρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • Αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 1 λαδόκολλα
  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Μετά, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να απορροφηθούν.
  2. Βγάζουμε τότε το μπολ από το μίξερ, ρίχνουμε την κανέλα και το μπέικινγκ πάουντερ, ανακατεύουμε μια δόση και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, ζυμώνοντας, μέχρι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομματάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  4. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βουτάμε τα μπισκοτάκια λίγα-λίγα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και, μετά, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε σχάρα ζαχαροπλαστικής, για να κρυώσουν.
2018-07-26T11:47:21+00:00