Ιαπωνικό Κέικ
Δες συνταγή για Ιαπωνικό κέικ με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
- 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 400 γραμμάρια σπόροι παπαρούνας
- 375 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 600 γραμμάρια μήλα
- 8 κουταλάκια του γλυκού σιμιγδάλι
- 8 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ (2 επίπεδα κουταλάκια του γλυκού)
- 1 ποτήρι καρύδια (χωρίς κέλυφος) ή αμύγδαλα
- Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη.
- Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκατοστών με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στη συνέχεια, απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε αυτή. Τσιμπάμε με ένα πιρούνι και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε έναν τρίφτη με μεγάλες τρύπες. Εάν τα μήλα είναι πολύ ζουμερά, τα πιέζουμε απαλά στο κόσκινο.
- Λιώνουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους σπόρους παπαρούνας, τα μήλα, το σιμιγδάλι, το μπέικινγκ πάουντερ και τα καρύδια στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε, συνεχώς, με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τη γέμιση στον ελαφρώς ψημένο πάτο, λειαίνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.