Χυλός βρώμης με ταχίνι, σουσάμι και σύκα

Υλικά
  • 600 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου (και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα)
  • 3 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά της σούπας άψητο ταχίνι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψημένο ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου)
Υλικά για το σερβίρισμα
  • 4 φρέσκα σύκα ή άλλο εποχιακό φρούτο
  • Σπόροι σουσαμιού
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, τα αποξηραμένα σύκα και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, για να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα τις νιφάδες βρώμης και το ταχίνι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, ώστε να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
  3. Ρίχνουμε μέσα σε μπολ και προσθέτουμε λίγο ακόμα ταχνίνι, για πιο πλούσια γεύση. Προσθέτουμε μια ακόμα γουλιά Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, εάν θέλουμε. Γαρνίρουμε με σπόρους σουσαμιού και φρέσκα σύκα.
2018-09-11T13:12:49+00:00