Γλυκό σαλάμι ή κορμός σοκολάτας

Υλικά
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα
  • 150 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια σκόνη κακάο κοσκινισμένο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 100 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα χοντροκομμένα
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ποτήρι γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια (τύπου vinsanto)
  • Ζάχαρη άχνη
  • Διάφορα ζαχαρωτά
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μπολ τα ξερά φρούτα (δαμάσκηνα και βερίκοκα) και τα περιχύνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα τουλάχιστον.
  2. Στη συνέχεια, σπάμε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες και τις αφήνουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί.
  3. Ταυτόχρονα, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμΕιγνύουμε με το κακάο, την άχνη και τα φουντούκια.
  4. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, στραγγίζουμε τα ξερά φρούτα, τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και, επάνω του, στρώνουμε μία λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
  7. Τυλίγουμε καλά το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
  8. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
  9. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και ζελεδάκια σε σχήμα φρούτων και κόβουμε σε ροδέλες.
2018-07-20T14:59:54+00:00