Γλύκισμα φούρνου με βερίκοκο

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κοφτή κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό κομμένο σε κύβους
  • 1 φακελάκι Alsa Βανιλέτα
  • Σαντιγί
  • 1 1/2 ποτήρια σκληρό αλεύρι
  • 1 κονσέρβα βερίκοκα κομπόστα
  • Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
  1. Xτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ ή με το σύρμα και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη και τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και αφράτο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Αφού πρώτα ρίξουμε στο μπολ τη Bανιλέτα, προσθέτουμε το κοσκινισμένο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε απαλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι No26, αλειμμένο με Βιτάμ, ή σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25 εκατοστών και το ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι με την άλλη μισή ζάχαρη και τη γαρνιτούρα, στραγγίζουμε τα βερίκοκα και προσθέτουμε στο σιρόπι τους τη ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  5. Μόλις το γλύκισμα φούρνου ψηθεί, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  6. Τέλος, περιχύνουμε το γλύκισμα φούρνου με το σιρόπι και το γαρνίρουμε με τα βερίκοκα και τη σαντιγί.
2018-07-10T09:17:58+00:00