Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Γλώσσες με σπανάκι
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές Βιτάμ soft
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
8 λεπτά φιλέτα γλώσσας
Έτοιμη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Execution
Μαραίνουμε σε κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο νερό και τον άνηθο. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι και το μαραίνουμε, για να βγάλει τα υγρά του. Όταν το μείγμα είναι αρκετά στεγνό, ρίχνουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 1 κουταλιά Βιτάμ. Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μερικά λεπτά για να σοταριστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αλείφουμε με λίγο από το υπόλοιπο Βιτάμ ένα πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε στη βάση του σκεύους τα φιλέτα γλώσσας αλατοπιπερωμένα, το χυμό λεμονιού και, από πάνω, σκεπάζουμε με το μείγμα σπανακιού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ρίχνουμε κατά τόπους, αν θέλουμε, λίγη από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 30 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε. Αν χρειαστεί υγρό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνουμε λίγο νερό.