Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Γλώσσα φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας και άνηθο
Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
4 φιλέτα γλώσσας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα φιλέτα, αφού πρώτα τα αλατίσουμε, και, αν είναι κατεψυγμένα, τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Για τη σάλτσα, βάζουμε στο τηγάνι το Βιτάμ, το ξύσμα λεμονιού και το κρασί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο στη σάλτσα.