Γλώσσα φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας και άνηθο

Υλικά
  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα φιλέτα, αφού πρώτα τα αλατίσουμε, και, αν είναι κατεψυγμένα, τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  3. Για τη σάλτσα, βάζουμε στο τηγάνι το Βιτάμ, το ξύσμα λεμονιού και το κρασί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Σε 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο στη σάλτσα.
  5. Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε.
2018-07-27T07:39:13+00:00