Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • Λίγος δυόσμος
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ
  • Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • Λίγα χοντροκομμένα χορταρικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι)
  • 200 γραμμάρια μουσκεμένο ψωμί
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • Μερικά ζεματισμένα, μικρά μοσχαρίσια κόκαλα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμυδάκι (που το έχουμε σοτάρει προηγουμένως με το Βιτάμ Culinesse) και πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια-γιουβαρλάκια.
  2. Βάζουμε, ύστερα, σε μια κατσαρόλα νερό ως τη μέση, προσθέτουμε τα χορταρικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, μαϊντανό). Μετά, προσθλετουμε τα κόκαλα, το μισό Bιτάμ Culinesse και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
  3. Προσθέτουμε τώρα τα γιουβαρλάκια, τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά και, μετά, τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα.
  4. Τέλος, προετοιμάζουμε το αυγολέμονο για τα γιουβαρλάκια: περνάμε από το μπλέντερ το ζωμό με τα χορταρικά, τον «δένουμε» με λίγο κορν φλάουρ, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και το λεμόνι, χτυπώντας με το σύρμα, ώστε να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε με αυτή τα γιουβαρλάκια.
  5. Φυλάμε τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ζεστά και τα σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2018-07-25T13:02:24+00:00