Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Γεμιστά μανιτάρια φούρνου
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
14 μέτρια, φρέσκα μανιτάρια
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
120ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον, για να λιώσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 κρέμα γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση, έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.