use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γεμιστά μανιτάρια φούρνου

  • Μερίδες6
recipe image Γεμιστά μανιτάρια φούρνου

Υλικά

Ingredients
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 14 μέτρια, φρέσκα μανιτάρια
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον, για να λιώσουν.
      2. Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 κρέμα γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση, έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
      3. Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
      4. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
      5. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.