Γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί

Υλικά
  • 1 1/2 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κλωναράκια άνηθος
  • 5 γλυκάδια
  • 1 κιλό έντερα
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 καθαρισμένα τρυφερά, φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τα εντεράκια και τα βάζουμε για μισή ώρα σε μια λεκάνη με λίγο ξύδι, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
  2. Κόβουμε σε λωρίδες την καρδιά, τη σπλήνα, το συκώτι και τα γλυκάδια. Μετά, προσθέτουμε στα εντόσθια αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο (χωρίς να τα κόψουμε). Ανακατέυουμε καλά τα υλικά και, μετά, τα τυλίγουμε με τα εντεράκια, φτιάχνοντας μικρά ρολά.
  3. Βάζουμε τα γαρδουμπάκια σε μια κατσαρόλα με το Βιτάμ Culinesse, τα σοτάρουμε καλά, μέχρι να πάρουν χρώμα, και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί το αλεύρι διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, άλλο 1 1/2 φλιτζάνι νερό και το σπιτικό ζωμό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα περίπου.
  5. Τέλος, μεταφέρουμε τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί (χωρίς να ξεχάσουμε τη σάλτσα τους) σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
2018-07-25T13:01:26+00:00