Γαρδουμπάκια γιαχνί με κολοκυθάκια

Υλικά
  • 1 κοιλιά αρνίσια με τα έντερα
  • 1 κιλό κολοκυθάκια (κατά προτίμηση με το άνθος τους)
  • 2 κομμένες πατάτες
  • Xυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 ποτήρια νερό ή ζωμός λαχανικών
  • Λίγος  άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε σχολαστικά την κοιλιά, την ζεματίζουμε σε βραστό νερό και την ξύνουμε, για να καθαρίσει.
  2. Πλένουμε τα έντερα, τα γυρίζουμε από την ανάποδη με ένα λεπτά ξύλο και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα τρίβουμε με  το  χυμό του ενός λεμονιού και μπόλικο αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  3. Στη συνέχεια, κόβουμε την κοιλιά σε κομμάτια και τυλίγουμε το καθένα σφιχτά με λίγο έντερο. Το δένουμε στην άκρη, για να μην ξετυλιχτεί.
  4. Ζεσταίνουμε το Βιταμ Culinesse σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα γαρδουμπάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το νερό.
  6. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ολόκληρα με τον ανθό τους, αν είναι μικρά, ή σε ροδέλες, αν είναι μεγάλα), αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα γαρδουμπάκια. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο νερό.
  7. Περίποτ 5-10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του δεύτερου λεμονιού.
  8. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, με τον άνηθο και σερβίρουμε, όσο είναι ακόμη ζεστά.
2018-06-15T08:53:55+00:00