Γαλοπούλα λεμονατη με σκόρδο, λαχανικά και πατάτες

Υλικά
  • 800 γραμμάρια πατάτες
  • 300 γραμμάρια φασολάκια πλατιά
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 150 γραμμάρια ντομάτες cherry
  • 1 λεμόνι
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα φασόλια,  κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse. Θα αρχίσει να φουσκώνει. Όταν πάρει μια γρήγορη βράση, ρίχνουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού. Τηγανίουμε για 3 λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέτουμε 250 ml ζεστό νερό. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φασόλια στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα ντοματίνια και σιγοβράζουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους (0,5 εκατοστών), σε μέγεθος μπουκιάς.
  5. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φέτες γαλοπούλας δίπλα-δίπλα. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 2 ακόμη λεπτά. Βάζουμε τις φέτες λεμονιού πάνω από τη γαλοπούλα, ψήνουμε για λίγα λεπτά και, έπειτα, τις γυρίζουμε, έτσι ώστε να ακουμπούν το τηγάνι. Ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  6. Σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε το σκόρδο με την τελευταία κουταλιά Βιτάμ Culinesse για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε το υπόλοιπο του μαϊντανού στα λαχανικά.
  7. Μοιράζουμε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά σε 4 πιάτα, περιχύνουμε τη σάλτσα με το τηγανητό σκόρδο, και το μαϊντανό από πάνω, και σερβίρουμε αμέσως.
2018-07-24T10:36:13+00:00