Γαλατόπιτα

Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 λίτρα χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Εκτέλεση
  1. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160-170°C.
  3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά, έως ότου ομογενοποιηθεί.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί, διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν επάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
  5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε, κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
2018-05-31T10:08:31+00:00