Φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα ζυμαρικών

Υλικά
  • 400 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές του γλυκού σάλτσα μουστάρδα-μελι
  • 400 γραμμάρια μακαρόνια (πένες ή fussili)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 250 γραμμάρια πράσα
  • 2 ντομάτες
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
Εκτέλεση
  1. Περνάμε τις φτερούγες κοτόπουλου με 1 κουταλιά της σάλτσας μουστάρδα-μελιού. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  2. Στραγγίζουμε και ξεβγάζουμε με κρύο νερό.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν σταματήσει, προσθέτουμε τις φτερούγες κοτόπουλο και τηγανίζουμε για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τις γεμίζουμε, τακτικά, και από τις δύο πλευρές.
  4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα πράσα,  τις ντομάτες και τον άνηθο.
  5. Θερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse στο τηγάνι και, μετά από ένα λεπτό, προσθέτουμε τα πράσα και τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη σάλτσα μουστάρδα-μελιού και 4 κουταλιές ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  7. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τις ντομάτες και το μείγμα των πράσων. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σκόρδο.
  8. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά και τις φτερούγες κοτόπουλο σε 4 πιάτα.
2018-07-25T12:56:54+00:00