Φριτάτα με φρέσκα λαχανικά

Υλικά
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 6 αυγά
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι βραστό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 10 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες (καπνιστή ή βραστή)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50 γραμμάρια αρακάς
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 50 γραμμάρια γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, όπως ένα «σπιρτόξυλο». Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και το μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.
2018-07-27T12:31:34+00:00