Φλογέρες με φύλλο κρέπας γεμιστές με κιμά

Υλικά
  • 300 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 250 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα πικάντικη
  • Φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 250 γραμμάρια χυμός ντομάτας Pummaro
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 5 κόκκοι  μπαχάρι
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό γάλα
  • Νερό (αν χρειαστεί)
  • Βιτάμ Culinesse
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα Βιτάμ Culinesse, σοτάρουμε το κρεμμύδι και, όταν αυτό ροδίσει, προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, και ρίχνουμε το γλυκό κρασί.
  2. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, βάζουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του (ανακατεύοντας, ωστόσο, κάθε τόσο).
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, λίγο ελαιόλαδo, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δέσει, προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν χυλός. Κατόπιν, προσθέτουμε το αυγό, λίγο αλάτι και λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αν ο χυλός για τις κρέπες είναι πολύ αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  5. Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο Βιτάμ Culinesse, ανακινώντας το τηγάνι, για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Αδειάζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυλό, φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Μόλις η πρώτη κρέπα αρχίσει να ψήνεται, τη γυρίζουμε από την άλλη με μια ξύλινη σπάτουλα και, μόλις ροδίσει ελαφρά και η άλλη πλευρά, τη μεταφέρουμε σε πιατέλα. Συνεχίζουμε, μέχρι να φτιάξουμε 8-10 κρέπες.
  6. Παίρνουμε μία-μία τις κρέπες, απλώνουμε κατά μήκος μία κουταλιά από τον κιμά, τις τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, τη μία δίπλα στην άλλη.
  7. Μετά, περίχυνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τις φλογέρες με φύλλο κρέπας γεμιστές με κιμά, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
2018-06-18T10:28:55+00:00