Flan ζαχαροπλαστικής

Υλικά
  • 475 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 150 ml κρέμα καρύδαςς
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια άμυλο αραβοσίτου
  • 6 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  2. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το άμυλο αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών.
  3. Χτυπάμε για λίγο ώστε να ανακατευτούν και στη συνέχεια ρίχνουμε το Βιτάμ ρόφημα Σόγιας και την κρέμα καρύδας και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας ώστε να βράσει, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, όπως ακριβώς κάνουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  4. Όταν η κρέμα πήξει αρκετά, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη χτυπάμε για τελευταία φορά και τη ρίχνουμε σε μία στρογγυλή φόρμα βουτυρωμένη.
  6. Ψήνουμε για 35 λεπτά.
2018-07-31T13:48:56+00:00