Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντοματας

Υλικά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρό άσπρο λάχανο (περίπου 500 γραμμάρια)
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 400 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 1250 ml χυμός ντομάτας
  • 2 φέτες ψωμί
  • 4 κουταλιές pesto λιαστή ντομάτα
  • 4 φιλέτα σολομού (σύνολο 400 γραμμάρια) ή άλλο λευκό ψάρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λάχανο.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse, το κρεμμύδι και το λάχανο. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό τομάτας. Αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε στην ελάχιστη θερμοκρασία. Αφήνουμε το ριζότο να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά.
  3. Στο μεταξύ, περνάμε το ψωμί από το μπλέντερ, για να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και 3 κουταλιές pesto λιαστής ντομάτας.
  4. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί με λίγο Βιτάμ Culinesse. Βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού πλάι-πλάι και τη λιαστή ντομάτα από επάνω. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
  5. Προσθέτουμε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1 κουταλιά  pesto στο μαγειρεμένο ριζότο. Σκεπάζουμε το ριζότο και το βάζουμε στην άκρη για 1 λεπτό.
  6. Μοιράζουμε το ριζότο σε 4 ζεστά πιάτα, με το ψάρι στο πλάι.
2018-07-12T12:02:58+00:00