Φασολάδα με χοιρινό

Υλικά
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 πρέζα αλεσμένο πιπέρι καγιέν
  • 2 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 μπαστουνάκι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιλότο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια φασολάκια χοντρά
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες ή 1 φλιτζάνι σπιτική τομάτα Pummaro
  • 3 ψιλοκομμένες, μακρόστενες γλυκές πιπεριές
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, από το προηγούμενο βράδυ της μέρας που θα θελησουμε να φτιάξουμε φασολάδα με χοιρινό.
  2. Την επομένη μέρα, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και, ύστερα, τα σουρώνουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μαραίνουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλερι και τις πιπεριές και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το Βιτάμ και το χοιρινό, για να σοταριστούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
  4. Τέλος, βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και τα πιπέρια (καγιέν και μαύρο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φασολάδα με χοιρινό για περίπου 1 1/2 ώρα.
2018-07-25T13:52:17+00:00