Φαρφάλες με αρακά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας

Υλικά
  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 150 γραμμάρια βρασμένος αρακάς
  • 20 ώριμες ντομάτες cherry (κομμένες στη μέση)
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft
  • Μέλι
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft (για τα ζυμαρικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ή δυόσμος (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά (αλ-ντέντε). Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο κρύο νερό και τα αναμειγνύουμε με το Βιτάμ soft.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε το μέλι, το ξύσμα λεμόνι και τη βανίλια να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τα ντοματίνια και τα αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Προσθέτουμε τον αρακά και τον αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με το δυόσμο ή το βασιλικό και σερβίρουμε.
2018-07-12T11:56:11+00:00