Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Εύκολη τραγανή τυρόπιτα
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 1/2 ποτήρι λιωμένο Βιτάμ soft
400 γραμμάρια τυρί φέτα
1 ποτήρι νερό χλιαρό
Λιωμένο Βιτάμ κλασικό (για το ταψί)
Εκτέλεση
Execution
Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και το αλάτι.
Το ζυμώνουμε γύρω στα 10 λεπτά, στην αρχή στη λεκάνη, και, στη συνέχεια, στον πάγκο μας, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα, για να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 περίπου ομοιόμορφα μπαλάκια. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ ένα μέτριο ταψί. Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο Βιτάμ και, ξεκινώντας από τη μέση, ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε μπαλάκι, δουλεύοντας και με τα δύο μας χέρια, και, κρατώντας το φύλλο στον αέρα, όχι στην επιφάνεια εργασίας. Η διαδικασία γίνεται πανεύκολα, αρκεί τα χέρια μας να είναι καλά βιταμωμένα.
Το απλώνουμε στο ταψί και πάνω μοιράζουμε χοντροκομμένα κομμάτια φέτας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Αλείφουμε όσο Βιτάμ έμεινε στην επιφάνεια. Με το δάχτυλό μας, σχηματίζουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
Ενώνουμε, με τα χέρια μας, τις άκρες και ψήνουμε την πίτα στους 180°C, σε ζεστό φούρνο, για 1 ώρα.