use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Εύκολη μπουγάτσα

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Μερίδες12
recipe image Εύκολη μπουγάτσα

Υλικά

Ingredients
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Υλικά για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια αλεύρι
  • 40 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 στικ βανιλίνη
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
      2. Χρησιμοποιούμε ένα ταψί 20 εκατοστών, το οποίο έχουμε αλείψει με αρκετή ποσότητα από το λιωμένο Βιτάμ. Με το υπόλοιπο ραντίζουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σουρωτά στο ταψί. Ψήνουμε τα για 20 λεπτά στις αντιστάσεις και ετοιμάζουμε την κρέμα.
      3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και σιγοβράζουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (δεν θα πήξει εντελώς, οπότε μόλις κοχλάσει αποσύρουμε).
      4. Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα και ψήνουμε ξανά για περίπου 30 λεπτά.
      5. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.