Εύκολα μπισκότα

Υλικά
  • 200 γραμμάρια κρύο Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και επιπλέον για το αλεύρωμα)
  • 5 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι μεγάλων αυγών
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Αλείφουμε με Βιτάμ μερικά ταψιά ψησίματος και/ή τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε το Βιτάμ σε μικρά κομμάτια.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, τους κρόκους και το Βιτάμ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με ένα μίξερ χειρός ή με κρύα χέρια, για λίγο, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη (δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα).
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη στη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη, έως ότου το πάχος της γίνει 5 χιλιοστά. Κόβουμε σε διάφορα σχήματα, με τους κόπτες μπισκότων, και τα τοποθετούμε στο ταψί. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μπαλάκια με τη ζύμη και να τα πιέσουμε απαλά προς τα κάτω, ώστε να γίνουν απλά στρογγυλά μπισκότα.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν ή να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν το ταψί.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, για να τα διακοσμήσουμε (προαιρετικά).
2018-07-26T11:42:41+00:00