Εργολάβοι με κρέμα

Υλικά
    Για τους εργολάβους
  • 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ασπράδια
  • 1 βανίλια
    Για τη γέμιση
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι, Βιτάμ με γιαούρτι ή Βιτάμ χωρίς λακτόζη)
  • 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
    Για την προετοιμασία της ζύμης των εργολάβων
  1. Στο μίξερ χτυπάμε σε αφράτη και σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζαχαρη και σταματάμε το χτύπημα.
  2. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, ενσωματώνουμε την αμυγδαλόψιχα. Θα αποκτήσουμε μία σφιχτή ζύμη, την οποία αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα, βάρους 18-20 γραμμαρίων το καθένα, και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε στους 175°C για 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και τα αφηνουμε να κρυώσουν εντελώς.
    Ετοιμάζουμε την κρέμα
  1. Στο μίξερ αφρατεύουμε το Βιτάμ για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Γεμίζουμε κάθε έναν από τους εργολάβους με την κρέμα, ενώνοντας δύο μαζί.
2018-07-10T14:05:21+00:00