Ελβετικό ρολό παπαρούνας

Υλικά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 6 αυγά
  • 3/4 του ποτηριού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μουσκεμένους και αλεσμένους (3 φορές) σπόρους παπαρούνας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας Αmaretto
  • 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι αμυγδάλου. Αφήνουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν βράση και βράζουμε, μέχρι να εξατμιστεί  ελαφρά το υγρό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το amaretto στο σιρόπι και ανακατεύουμε.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα αυγά ξεχωριστά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι σούπας, προσθέτοντας το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το λιωμένο, κρύο Βιτάμ.
  3. Ρίχνουμε την έτοιμη ζύμη σε δίσκο καλυμμένο με λαδόκολλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε, μέχρι να ροδίσει (10-15 λεπτά).
  4. Βάζουμε το ζεστό κέικ ανάποδα στο τραπέζι, πασπαλισμένο με την άχνη ζάχαρη. Αφαιρούμε το χαρτί γρήγορα, καλύπτουμε το κέικ με ένα λινό ύφασμα και το τυλίγουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ετοιμάζουμε το μείγμα παπαρουνόσπορου. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Αφού φουσκώσει, το θερμαίνουμε, μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε το μείγμα αυγού με σπόρους παπαρούνας, το μέλι και την κρέμα γάλακτος. Στο τέλος, προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Ξετυλίγουμε την κρύα  ζύμη και αφαιρούμε το λινό ύφασμα. Περιχύνουμε με το σιρόπι αμυγδάλου και το  καλύπτουμε με το μείγμα παπαρουνόσπορου. Το τυλίγουμε  και το αφήνουμε στο ψυγείο, για να δέσει καλά.
2018-07-20T15:26:38+00:00