Dhal από κόκκινες φακές με γάλα αμυγδάλου

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα κάρυ
  • 200 γραμμάρια κόκκινες φακές ξερές
  • 400 γραμμάρια ντομάτας σε κονσέρβα
  • 400 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης αποξηραμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ κομμένο σε μικρά κυβάκια με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και αφήνουμε να ψηθεί για 1 με 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε τις φακές, την ντομάτα και το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το στικ κανέλας και τα φύλλα δάφνης.
  4. Καλύπτουμε το σκεύος με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά περίπου.
  5. Ανακατεύουμε κάπου-κάπου και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
  6. Δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι φακές έχουν βράσει, προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και σερβίρουμε με ρύζι basmati.
2018-07-31T13:51:53+00:00