Υλικά
- 115 γραμμάρια Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 125 ml γάλα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 180 γραμμάρια αλεύρι
- 225 γραμμάρια Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα, και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετούμε θηκούλες για cupcakes στο αντίστοιχο ταψί και τις γεμίζουμε, μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Φτιάχνουμε το γλάσο. Χτυπάμε το Βιτάμ καλά, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να γίνει σαν κρέμα.
- Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και την προσθέτουμε λίγη-λίγη μέσα στο Βιτάμ. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, μέχρι να είναι λείο το γλάσο.
- Διακοσμούμε τα cupcakes με το γλάσο, με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι, και τοποθετούμε πάνω μικρά, στρογγυλά κουφέτα σε διάφορα χρώματα.