Cheesecake φράουλα

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 5 ζελατίνες
  • 200 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή τα χτυπάμε στο γουδί, μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ.
  3. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το Βιτάμ, μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ανάλογο ταψί και την πατάμε, για να γίνει ψιλή σε πάχος (περίπου 1 εκατοστό).
  4. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  5. Όταν ψηθεί, τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
  6. Παράλληλα, μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό (περίπου ένα ποτήρι).
  7. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
  8. Λιώνουμε τις ζελατίνες σε μπεν μαρί και τις βάζουμε, αφού λιώσουν, μέσα στη σαντιγί. Κατόπιν, ρίχνουμε το τυρί κρέμα στο ίδιο μείγμα και ανακατεύουμε.
  9. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, την απλώνουμε στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα και τις κομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  10. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
2018-06-11T09:32:23+00:00