Κέικ με ζαμπόν, αποξηραμένες ντομάτες και ελιές Καλαμάτας

Υλικά
  • 120 γραμμάρια ελιές Καλαμάτας
  • 150 γραμμάρια ντομάτες ημιαποξηραμένες μέσα σε λάδι
  • 150 γραμμάρια κυβάκια ζαμπόν
  • 125 ρυζάλευρο πλήρες
  • 4 αυγά
  • 150 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5,5 γραμμάρια μαγιά
  • Φύλλα θυμαριού
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάμικτοι σπόροι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Σε ένα μπολ, αδειάζουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, τα αυγά, τη μαγιά, το θυμάρι και αλάτι.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το Βιτάμ ρόφημα Σόγιας.
  4. Ανακατεύουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός σύρματος.
  5. Όταν η ζύμη γίνει λεία, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμάτας, τις αποξηραμένες ντομάτες (ολόκληρες ή κομμένες στα δύο) και το ζαμπόν.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ βουτυρωμένη, ρίχνουμε επάνω τους σπόρους και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  7. Βεβαιωνόμαστε ότι το κέικ έχει ψηθεί βάζοντας κάθετα ένα μαχαίρι, το οποίο πρέπει να βγει καθαρό.
  8. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε μια σχάρα.
2018-07-31T13:49:50+00:00