Cake με grapefruit και παπαρουνόσπορο

Υλικά

 

Για το κέικ

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 300 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 γκρέιπφρουτ
  • Αλάτι
  • 30 γραμμάρια παπαρουνόσπορος

Για το σιρόπι

  • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 100 γραμμάρια χυμός grapefruit

Για το γλάσο

  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 50 ml Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
Εκτέλεση
  1. Για το κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ κλασικό με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 1 ώρα.
  2. Για το σιρόπι, βράζουμε τα υλικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Για το γλάσο, ομογενοποιούμε τη Βιτάμ Cremefine με τη ζάχαρη άχνη.
  4. Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με χλιαρό σιρόπι. Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, πριν ρίξουμε το γλάσο και σερβίρουμε.
By | 2019-11-20T10:21:45+00:00 November 11th, 2019|Comments Off on Cake με grapefruit και παπαρουνόσπορο

About the Author: