Κέικ καρότου με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου

Υλικά
  • 350 γραμμάρια καρότα
  • 100 γραμμάρια αλεύρι ή μείγμα αλευριού χωρίς γλουτένη
  • 4 αυγά
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 260 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
  • 40 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 10 γραμμάρια βούτυρο Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη μπεσαμέλ
  • 600 γραμμάρια φρέσκο τυρί
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • Λίγος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καρότα.
  3. Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη ζύμη, αναμειγνύοντας το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, το λιωμένο βούτυρο Βιτάμ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε για μία τελευταία φορά.
  4. Σε μια μεταλλική φόρμα βουτυρωμένη, ρίχνουμε το 1/3 της ζύμης και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές με την υπόλοιπη ζύμη.
  6. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλασάρισμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού
  7. Όταν ψηθούν και οι 3 ζύμες, αφού κρυώσουν λίγο, κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι το φουσκωμένο μέρος του κάθε γλυκού.
  8. Τοποθετούμε το ένα γλυκό σε έναν δίσκο στρώνουμε επάνω λίγο γλάσο και καλύπτουμε με το δεύτερο γλυκό. Βάζουμε και τη δεύτερη στρώση γλάσου και τοποθετούμε και το τελευταίο γλυκό.
  9. Στη συνέχεια, καλύπτουμε ολόκληρο το γλυκό με το υπόλοιπο γλάσο, ρίχνουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
2018-07-31T13:49:29+00:00