Brownies σοκολάτας με καρύδια

Υλικά
  • 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 70 γραμμάρια καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Κακάο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και το αναμιγνύουμε με τις 2 κουταλιές κακάο, επίσης κοσκινισμένο.
  2. Βάζουμε σε μπεν μαρί το Βιτάμ και τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να λιώσουν.
  3. Χτυπάμε σε μπολ ή με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι, ανακατεύοντας επίσης απαλά.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί, αλείφουμε με λίγο Βιτάμ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
  8. Στο εσωτερικό του θα πρέπει να μείνει λίγο υγρό.
  9. Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.
2018-06-18T14:28:01+00:00