Brownies με καρύδια

Υλικά
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 1/2 ποτήρια χοντροκομμένη καρυδόψυχα
  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Βιτάμ κλασικό
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2  βανίλιες
  • Σιρόπι σοκολάτας Carte d’Or
  • 3 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το Βιτάμ, ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Επίσης, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ και τη βανίλια.
  3. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά-σιγά και, ανακατεύοντας, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας διαρκώς.
  4. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε στο μπολ την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να πάει παντού.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, αλειμμένο με Bιτάμ, και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  6. Όταν ψηθεί, βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, αλείφουμε με το σιρόπι σοκολάτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και, μετά, γαρνίρουμε με καρύδια και το κόβουμε σε κομμάτια.
2018-07-10T11:32:36+00:00