Μπρουσκέτες ολικής άλεσης με ντομάτα, σαλάτα καλαμποκιού και Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο

Υλικά
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (περίπου 1 1/2 εκατοστά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα λυκοτρίβολο ή σπανάκι σε φύλλα ή ανάμεικτη σαλάτα
  • Αλεσμένο πιπέρι χοντροτριμμένο
  • Ξύλινα στικς 6-8 εκατοστών
Εκτέλεση
  1. Αρχικά, πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια.
  2. Φρυγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα.
  3. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το αλείφουμε στο φρυγανισμένο ψωμί.
  4. Έπειτα, αλείφουμε στο αχνιστό ψωμί Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο, για να λιώσει λίγο μέσα στο ψωμί.
  5. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες επάνω στο ψωμί και τις σκεπάζουμε με τα φύλλα από λυκοτρίβολο.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και, εάν θέλουμε, λίγο χοντρό αλάτι.
2018-07-25T11:00:38+00:00