Brownies

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ χωρίς λακτόζη (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι, Βιτάμ soft ή Βιτάμ soft light)
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια κακάο
  • 3 μέτρια αυγά
  • 15 ml κονιάκ
  • 80 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  1. Σε μπεν μαρί βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Αποσύρουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά, για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το αλεύρι και, αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια.
  5. Σε ένα μέτριο ταψί 20×20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τα brownies στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, για να κoπούν τέλεια τα brownies και τα τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
2018-07-09T10:14:07+00:00