Shortbread (Σορτμπρεντ) Μπισκότα με Lemon Curd
Δες συνταγή για Shortbread Μπισκότα με Lemon Curd και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
- Μερίδες20
Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια ρυζάλευρο
- 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Χυμός λεμονιού από 6 μεγάλα λεμόνια
- 6 αυγά
- 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 2 λάιμ
Εκτέλεση
- Δουλεύουμε το Bιτάμ με την άχνη στο χέρι, όχι υπερβολικά όμως, ρίχνουμε τα αλεύρια στο μείγμα Bιτάμ-ζάχαρης και ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη.
- Αυτή τη ζύμη, θα την ανοίξουμε με τον πλάστη και θα την τοποθετήσουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
- Τρυπάμε την επιφάνεια μέχρι κάτω, με ένα πιρούνι, και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C.
- Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ράβδους. Σερβίρουμε με την κρέμα λεμόνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε, ελαφρώς, με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, όπου έχουμε βάλει το χυμό και το ξύσμα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και, μόλις δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Βιτάμ.
- Περιμένουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
- Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.