Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα
Δες συνταγή για τραγανά μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα, με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- Μερίδες20
Υλικά
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
- 1 μέτριο αυγό
- 120 ml φρέσκο γάλα
- 1/3 πακέτο Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κλωναράκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 180 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και, στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και κόβουμε μικρούς δίσκους στο χαρτί.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας, ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.