use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπισκότα Σοκολάτας Γεμιστά με Κρέμα

Δες συνταγή για τραγανά μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα, με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • Μερίδες20
recipe image Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα

Υλικά

  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
  • 1 μέτριο αυγό
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 1/3 πακέτο Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κλωναράκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 180 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
      2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
      3. Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
      4. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και, στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
      5. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και κόβουμε μικρούς δίσκους στο χαρτί.
      6. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά  και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
      7. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας, ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
      8. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.