Μπισκότα πασχαλινά αυγά

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 σταγόνες χυμός λεμόνι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, και προσθέτουμε το αυγό. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί και, έπειτα, προσθέτουμε το ξύσμα των λεμονιών.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
  6. Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα αυγού με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη και τις σταγόνες χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά. Το γλάσο πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό. Αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγες ακόμα σταγόνες χυμό λεμονιού. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
  8. Βάφουμε το γλάσο με χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και κρατάμε λίγο λευκό γλάσο στην άκρη, για να κάνουμε τα πουά. Διακοσμούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, πριν τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό κουτί.
2018-07-26T13:46:55+00:00