Μπισκοτάκια με δάκρυα σοκολάτας

Υλικά
  • 1.75 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 14 κουταλιές Βιτάμ κλασικό
  • 1.25 ποτήρια δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
  • 3/4 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 λαδόκολλα
  • Σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και, σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε 10 κουταλιές από το Βιτάμ.
  2. Αφήνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κουνώντας το κυκλικά, ώστε να ανακατεύεται το Bιτάμ για 1-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τώρα το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεταλλικό μπολ ή κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο Bιτάμ soft και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακάατεύουμε πάλι, μέχρι να ενωθούν.
  5. Χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο του. Μόλις το μείγμα γίνει λείο, το αφήνουμε για 3 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  6. Επαναλαμβάνουμε αυτό το κόλπο 2 φορές ακόμα και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα, για περίπου 1 λεπτό, ώστε να ενσωματωθεί.
  7. Ρίχνουμε και τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατεύοντας, για να πάνε παντού, και, μετά, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  8. Βάζουμε το μισό από το λευκό μείγμα και το μισό από το καφέ μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και πιέζουμε επάνω από ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, για να βγουν τα μπισκοτάκια.
  9. Μετά, δεν μένει παρά να ψήσουμε για 10-14 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.
2018-07-26T12:33:36+00:00