Μπισκότα λεβάντας

Υλικά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη με άρωμα λεβάντας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 30 γραμμάρια λευκό κρασί γλυκό
  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη λεβάντα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα βάζο απλή ζάχαρη και ρίχουμε 4 κλωνάρια λεβάντας. Αφήνουμε το βάζο κλειστό για 10 ημέρες. Μετά, η ζάχαρη με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμη για χρήση.
  2. Στο μίξερ ανακατεύουμε στα γρήγορα το Βιτάμ με τη ζάχαρη.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και, με το χέρι, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  4. Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C.
  6. Διακοσμούμε με φρέσκια τριμμένη λεβάντα.
2018-06-19T11:00:36+00:00