Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Αχλαδόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
12 αχλάδια ώριμα κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
150 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
3 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) κονιάκ
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/2 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες μουσκεμένες σε νερό
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ.
Αφού λιώσει, προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια και τα μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα ροδάκινο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Όταν δέσουν όλα τα υλικά, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα καλά βιταμωμένο μέτριο ταψάκι στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, τα οποία βιταμώνουμε καλά ένα-ένα. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα αχλάδια.
Τοποθετούμε άλλα 3 χωριάτικα φύλλα επάνω από τη γέμιση, τα οποία και αυτά έχουμε βιταμώσει καλά ένα-ένα με το υπόλοιπο Βιτάμ.
Ξακρίζουμε το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.