Αχλαδόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας

Υλικά
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 12 αχλάδια ώριμα κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 3 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) κονιάκ
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες μουσκεμένες σε νερό
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ.
  2. Αφού λιώσει, προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια και τα μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα ροδάκινο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Όταν δέσουν όλα τα υλικά, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα καλά βιταμωμένο μέτριο ταψάκι στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, τα οποία βιταμώνουμε καλά ένα-ένα. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα αχλάδια.
  5. Τοποθετούμε άλλα 3 χωριάτικα φύλλα επάνω από τη γέμιση, τα οποία και αυτά έχουμε βιταμώσει καλά ένα-ένα με το υπόλοιπο Βιτάμ.
  6. Ξακρίζουμε το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
  7. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
2018-07-11T12:06:36+00:00